Leva och bo i Habo

Spring beech forest

Centralorten Habo och Habo kommun är inne i en intensiv tillväxtfas. Personer står i kö för att få köpa tomt för att kunna bygga sitt drömboende. Särskilt eftertraktas kommunens attraktiva tomter med sjöutsikt mot Vättern.

 

Trivsam småskalighet
Trots att kommunen växer så handlar det mesta i Habo om småskalighet. Var man än befinner sig är det lätt att komma ut i naturen. Här finns något för alla oavsett man är intresserad av natur eller kultar, eller kanske något av båda. Antingen man föredrar upplevelser av kontemplativ karaktär eller stunder i gott sällskap kan man njuta av unika upplevelser. Här finns allt för den som är intresserad av bad, båtliv, bär- och svampplockning, cykelturer, fiske, kultur eller att vandra.

 

Utbildning
I Habo finns flera grundskolor vilket är bra att känna till för de familjer som önskar flytta till Habo. Till dessa hör följande Kråkerydsskolan som är en F-5-skola liksom Hagenskolan och Bränningeskolan. Sedan finns Malmgårdsskolan som är en F-3-skola. Den relativt nya Alleskolan som var en F-6-skola har en ny del för 4-6 från 2014. Hagabodaskolan är för högstadiet 7-9. I Habo finns också ett flertal förskolor: Bränninge, Bäckgatan, Kärr, Lagget, Slätten och Äventyret.Leva och bo i Habo 1

 

Populäraste hundraserna i Habo
I Habo kommun är det schäfer som gäller före labrador och jack russell. och samma sak gäller även i Habo. Schäfer, labrador och cocker spaniel intar de tre första platserna. I kommunen fanns det år 2014 enligt Jordbruksverket, 65 schäfrar, 46 labrador retriever, 43 jack russell terrier, 30 golden retriever, 21 rottweiler, 19 norsk älghund, grå, 18 drever, 17 cocker spaniel, 15 taxar och 15 papillon.

 

Stora Kärrs bokskog
Stora Kärrs bokskog kan vara ett utflyktsmål för hundägaren. Troligen planterades skogen då dessa majestätiska träd växer bortom bokens naturliga nordgräns. Etableringen av den här fantastiska bokskogen skedde förmodligen någon gång under 1600-talet. På den tiden tillhörde Braheska grevskapet Visingsborg.