Habo IF

Habo IF är fotbollsföreningen för tätorten Habo som ligger i Jönköpings län. Laget spelar på en plan vars namn är Slättens IP och klubben bildades 26 april 1926. I nuläget finns det verksamheter inom fotboll och friidrott men tidigare fanns det flera verksamheter inom olika sporter. Habo IF har funnits med i Riksidrottsförbundet sen 1929 och lagets hemmaställ är i färgerna blått och vitt. Första gången i seriespel var 1929 för Habo IF där laget deltog i Pokalserien som kallas Mössebergsserien, Laget skördade stora framgångar och vann även hela serien.

Habo IF är moderklubb till några kända spelare

Football_iu_1996 (1)Framgångarna fortsatte efter serievinsten och år 1977 vann man Division II och kom år 1978 upp i Division III, tyvärr var vistelsen i Division III inte långvarig utan laget åkte ur samma år. Ungdomslagen har även de varit framgångsrika och främst årgångarna födda år 1986 och 1990, några framgångsrika spelare som spelat i Habo IF är bland annat Erik Edman, Zlatan Muslimovic och Jesper Svensson. Även damlandslaget har varit gått starkt framåt och vann år 2009 serien Division IV vilket ledde till avancemang till Division III. matcher där Habo spelar spelas på hemmaplanen Slättens IP och matcherna spelas varje vecka mot motståndare både borta och på hemmaplan. Planen har förbättrats en hel del från den plan som stod där från början när klubben grundades, för att få spela i en serie krävs vissa krav för att en fotbollsplan ska bli godkänd. Habo IF fortsätter spela och hoppas att kunna avancera sig ytterligare till nästa division.

Habo är liten ort med stort idrottshjärta

Habo IF är ett lag som har fostrat flera kända fotbollsspelare som har tagit både Allsvenskan och Europa med storm, helt klart ett lag att hålla koll på. Inte bara är det herrlaget som är framgångsrika utan även ungdomslagen och damlagen. Habo IF spelar i sitt hemmaställ som är blått och vitt på hemmaarenan som heter Slättens IP, 1929 blev klubben medlemmar i Riksidrottsförbundet. Klubben har både fotboll och friidrott men har innan varit hem till en hel del olika sporter, nu är det dock endast fotboll och friidrott som är kvar. Fotbollen fortsätter att avancera uppåt i divisionerna och tar fler och fler medaljer och vinster. Damlaget är även det något som bör hållas koll på då även de skördar vinster och jobbar sig uppåt i ligan samt siktar på att nå högre divisioner och serier. Habo må vara en liten ort i Jönköping men trots det så är det inget fel på idrotten och sporten i Habo.